cseresznye-eper dzsem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anyika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 kg cseresznye/kimagozva/
1 kg eper
70 dkg cukor
1 teáskanál citromsav
2 cs 3: 1 dzsemfix
1 kávéskanál fahéj

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A megmosott gyümölcsöket egy edényben bot mixerrel pépesítettem. Aki darabosabban szereti, csak kevés ideig, aki simábban kedveli, tovább mixelje. Ezt követően hozzáadtam a cukrot, a dzsemfixet, a citromsavat és a fahéjat, majd forrástól számítva 5-10 percig főztem. Ha hab képződik rajta, azt le kell szedni. Az előkészített, tisztára mosott üvegekbe szedtem, lezártam a kupakkal és fejre állítottam 10 percig. Ezt követően száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Ebből a mennyiségből kb 5-6 „nagymama lekváros üveggel” lesz.

cseresznye-eper dzsem