Cseresznye dzsem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Cseresznye dzsem

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 kg cseresznye kimagozva
1,5-2 kg cukor
2 – 3 csomag 3: 1 dzsemfix
nem szükséges de az üvegek tetejére minimális szalicil

*

Elkészítés:

A cseresznyét jól átmosom kétszer-háromszor, kimagozom, lehet hozzá tenni kevés citromsavat, hogy ne barnuljon meg (1 késhegynyit belekeverek). Aztán lassú tűzön elkezdem főzni a lekvárt, amikor már felforrt és kicsit sűrűsödött, teszek bele cukrot és dzsemfixet, jól elkeverem, nem kell megijedni kicsit felhigul a cukortól majd újra sűrűsödni kezd. Mikor már elég sűrű pár perc múlva, akkor félre tolom és megtisztított üvegekbe töltöm. Lezárás előtt régi szokás, épp egy kevés szalicilt teszek rá, hogy biztosra menjek. Légmentesen lezárom, majd száraz dunsztba teszem és hagyom kb. 2-3 napig, teljesen kihűljön.
Kiszedem a dunsztból és polcra helyezem.
sajnos egy fáziskép férjem telefonján van és nem tudom ide feltenni mert nincs itthon…

Cseresznye dzsem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cseresznye dzsem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!