Csemegeuborkás gombaragu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

28

Nehézség

Könnyű

Csemegeuborkás gombaragu

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db csemegeuborka
50 dkg gomba vagy szeletelt gombakonzerv
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna vagy 1 ek sertészsír
1 teáskanál liszt
1 dl tejföl
petrezselyem
bors

csipetnyi cukor
fokhagyma (aki szereti, de kihagyható)
1 mk fűszerpaprika

*

Elkészítés:

Az apróra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában vagy a sima zsírban üvegesre fonnyasztom a hagymát, 600 W-on 2 perc alatt.
Beleteszem a nagyobbra kockázott gombát, ízesítem sóval, borssal, pici cukorral, megszórom a fűszerpaprikával és összekeverem.
Visszateszem a mikróba, és szintén 600 W-on 10 perc alatt készre főzöm.
Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát.
Én konzervből készítettem, és amikor a gomba megfőtt, és hozzátettem az uborkát is, hozzáadtam a konzerv levét is és összeforraltam, 2 perc alatt szintén 600 W-on.
Kiveszem a mikróból, atkeverem és 2-3 percig hagyom pihenni.
Pár perc pihenés után megszórom kevés liszttel, majd ráteszem a tejfölt.
Átforralom, majd megszórom a vágott petrezselyemmel. Sült burgonyával vagy párolt rizzsel nagyon finom.
Aki szereti tehet frissen is tejfölt még rá tálaláskor.
Rizs készítése a mikróban:
http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444

Csemegeuborkás gombaragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csemegeuborkás gombaragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!