Hozzávalók:
5 kg. zöld paradicsom,
1 kanál só,
1 kanál szorbit, vagy cukor,
2 kanál ecet,
1 -1 kávéskanál köménymag, szemes bors, koriander, mustármag, néhány babérlevél.
2 kisebb csili,
1 mokkáskanál borkén,
1 kávéskanál nátrium benzoát.
*
Elkészítés:
Majd 5 kiló zöld paradicsomot szüreteltem a késő őszi fagyok előtt.
Megmostam, lecsumáztam, a hibákat kivágtam, a nagyobbakat félbe, negyedbe, vagy csak egyszerűen bevágtam.
Hideg vízben feltettem főni.
Sóval, szorbittal, ( csinálhatjátok kristálycukorral is) kevés ecettel, egész köménnyel, szemes borssal, koriander, és mustármaggal, 2 kisebb csilivel, valamint babérlevéllel ízesítettem.
Amint felforrt, elzártam.