Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
4 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
só
bors
köménymag
szerecsendió
50 dkg morzsolt kukorica(lehet mélyhűtött is)
*
Elkészítés:
A hús a rostjaira merőlegesen vastagabb szeletekre vágom, sózom, borsozom. Egy nagyobb lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeletet, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután felöntöm kevés vízzel, hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát. Szórok bele köménymagot és őrölt szerecsendiót. A vizet mindig pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm. Lesz alatta egy finom szaft a szétfőtt hagymáktól. A kukoricát megfőzöm annyi sós vízben, hogy ellepje, forrón tálalom a hús mellé. A húst meglocsolom a szaftjával. Lehet még párolt rizst is adni hozzá, akkor laktatóbb.