Csemege sertéssült morzsolt kukoricával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg  sertéslapocka
4 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma

bors
köménymag
szerecsendió
50 dkg morzsolt kukorica(lehet mélyhűtött is)

*

Elkészítés:

A hús a rostjaira merőlegesen vastagabb szeletekre vágom, sózom, borsozom. Egy nagyobb lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeletet, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután felöntöm kevés vízzel, hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát. Szórok bele köménymagot és őrölt szerecsendiót. A vizet mindig pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm. Lesz alatta egy finom szaft a szétfőtt hagymáktól. A kukoricát megfőzöm  annyi sós vízben, hogy ellepje, forrón tálalom a hús mellé. A húst meglocsolom  a szaftjával. Lehet még párolt rizst is adni hozzá, akkor laktatóbb.