Hozzávalók:
2 dkg darált dió
2 dkg napraforgómagliszt
2 dkg lenmagliszt
6 dkg zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
1 tk szárított élesztő
2 db tojás
25 dkg túró
1 tk só
½ tk fokhagymapor
1-1 tk lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó
*
Elkészítés:
A túrótól nem csak napokig puha marad a zsömle (már ha marad), hanem az egy darabra eső szénhidráttartalmat is lecsökkenti, tehát fogyókúrázók is bátrabban fogyaszthatják!
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb zsömléket formázunk, a tetejüket az almaszeletelővel megmintázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Amíg a sütő bemelegszik 200 fokra, a zsömlék pihennek, majd 15 percig sütjük 200 fokon, ezután visszavesszük a hőt 180 fokra, és további 15 percig sütjük.
(9 db, 50 perc).