Hozzávalók:
Az élesztő felfuttatásához:
50 ml víz
15 g friss élesztő
1 tk cukor
A tésztához:
100 g Nutri Free mix per Pane liszt
100 g Miklós’ Universal mix liszt
1 tk útifűmaghéj
80-100 ml víz
1 tk só
1 db tojás
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral.
A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük, majd 10 perc alatt kidagasztjuk.
Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és langyos helyen a háromszorosára kelesztjük (kb.
1 óra alatt).
Ha megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk, és egyesével, olajozott kézzel, kicsit megnyújtjuk, aláhajtjuk, és ezt megismételjük 3-4-szer, majd gombócot formálunk.
Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
40 perc elteltével belenyomjuk a mintát (én most egy félbevágott műanyagpalackot használtam, de almaszeletelő is jó).
Nyugodtan nyomjuk bele mélyen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, de azért ne vágjuk át teljesen.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
(6 db, 140 perc kelesztéssel együtt).