Császárzsemle

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Császárzsemle

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 darabhoz:
50 dkg fehér liszt (pl. tönköly fehér liszt),
7 g szárított élesztő,
1 tk só,
1 tk méz (vagy egy csipet stevia),
1 dl tej,
1,5 dl víz,
5 dkg vaj
1 tojásfehérje
Kenéshez:
1 tojás sárgája, kicsi vízzel elkeverve

*

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz elemeket a TW Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A vizet és a tejet melegítsük fel a 0,5 l-es MikroKannában. Ezután a vajat is olvasszuk fel a MikroKannában.
Tegyük a folyadékokat és az olvasztott vajat a kelesztőbe a száraz hozzávalókhoz és robotgép dagasztó karjával vagy kézzel dolgozzuk össze a tésztát.
A Duplafalú Kelesztő tálban két és félszeresére kelesztjük.
Majd enyhén lisztezett Gyúrólapon dolgozzuk kicsit át a tésztánkat. Ezután alakítsuk hengerré és vágjuk 10 felé. A kis tésztáinkat húzzuk hosszúkás (kb.25-30 cm) rudakká.
A rudakból először is készítsünk egy hurkot a képen látható módon.
Majd a jobb oldalra eső tésztavéget kicsit meghúzzuk, és alulról átbújtatjuk a gyűrűn, majd középen kicsit kihúzzuk.
Végül megfordítjuk a zsemlét, és a másik tésztavéget is középre húzzuk.
A zsemléket Szilikon Sütőlapra tesszük, és 30 percet kelesztjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük a tetejüket kevés vízzel felvert tojás sárgával, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tetejüket megszórhatjuk kenéskor szezám maggal is.
Javasolt Tupperware termékek:
Duplafalú Ablakos Kelesztő
MikroKanna 0,5 l- es
Konyhaművész Mérőkancsó 0,5l-es
Gyúrólap
TW Keverő a tészta darabolásához, mivel a Gyúrólapon késsel TILOS dolgozni
TW Kenőecset
TW Digitális Konyhamérleg
TW Új Hullám tálkák hozzávalók kiméréséhez
Aprókák tojás sárgához
Szilikon Sütőlapok

Császárzsemle

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Császárzsemle

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!