Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
40 dkg császárszalonna,
30 dkg sajt
2 dl főzőtejszin
4 tojás
4 evőkanál liszt
szátitottzöldség-granulátum
Fűszerek
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál fokhagymagranulátum
1/2 teáskanál kakukfű
1/2 teáskanál rozmaring
1/2 teáskanál bors
*
Elkészítés:
– a pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk
-addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb.11×30 cm nagyságú tűzálló tálat ( én őzgerinc formát választottam) úgy hogy a szalonna a tál oldalain lelógjon
-a tojásokat felverjük,a húscsikokt pedig egyenként belemártjuk előbb a lisztbe,majd pedig a tojásba és egy sorban egymás mellé rakjuk a tálban
-meglocsoljuk a főzőtelszinnel és bőven megszorjuk reszelt sajttal
-a hozzávalókat addig rétegezzük még el nem fogynak
-végén pedig az egészet a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük
-alufóliával letakarjuk a tálat egy vizzel telt edénybe állitjuk ,majd előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ekkor kivesszük egy tepsibe borítjuk,tetejét megszorjuk zöldséggranulátommal és újabb 15 percig pirulni hagyjuk
–
–


