Császármorzsa – smarni – áfonya lekvárral

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsacsilla

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Császármorzsa – smarni – áfonya lekvárral

Császármorzsa – smarni – áfonya lekvárral

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

10 dkg.gríz, 7 dkg. liszt, 2,5 dl. tej, 4 tojás, 10 dkg. cukor,  reszelt citrom/narancshéj és van. cukor, 10 dkg. vaj. Savanykás lekvár (itt áfonya)

*

Elkészítés:

10 dkg.grízt, 7 dkg. lisztet összekeverek 2,5 dl. tejjel, egy órát állni hagyom. 4 tojás sárgáját habosra keverek 10 dkg. cukorral, hozzákeverem a tejes-lisztes-grízes masszához, majd felverem a 4 tojás fehérjét. Óvatosan összekeverem, reszelt citrom/narancshéjat és van. cukrot is teszek hozzá. Nagy serpenyőben feloldok 10 dkg. vajat, majd beleöntöm az egész keveréket, lassan a szélétől kezdve forgatom, kevergetem hagyom pirulni, megint keverem egészen addig, míg ilyen morzsás lesz. Gyerekek kedvence!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Császármorzsa – smarni – áfonya lekvárral