Császármorzsa (smarni)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Császármorzsa (smarni)

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 tojás
20 dkg liszt
1 ek. cukor
4 dl tej
1 vaníliás cukor
4 ek. olaj, vagy vaj
baracklekvár, ízlés szerint
porcukor

*

Elkészítés:

A hozzávalókból palacsintatésztát keverek, egy kicsit sűrűbbnek kell lenni, mint a normál  palacsintatészta. Egy nagyobb teflon lábasban megmelegítem az olajat, vagy vajat, egyszerre beleöntöm a tésztát. Várok, amíg az alja megszilárdul, megfordítom, így is sütöm kicsit, majd fakanállal kezdem darabokra tépkedni, kevergetem egészen addig, amíg morzsa állaga  lesz, közben minden oldalon megsülnek a darabok. Forrón tányérra szedem, meglocsolnom melegített baracklekvárral és megszórom porcukorral.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Császármorzsa (smarni)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!