Hozzávalók:
· 2,5 dlbúzadara
· 2,5 dlrétesliszt
· 5 dltej
· 10 dkg mazsola
· 1/2 citrom héja
· 10 dkg Rama margarin
· 4 db tojás
· A tálaláshoz:
· ízlés szerint porcukor és lekvár
*
Elkészítés:
A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát és a citromhéjat habverővel összekeverjük, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is.
A margarint egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és beleöntjük a masszát, fedőt teszünk rá. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, tovább sütjük, vastagabb aranysárga kéreg képződik az alján. Ezután 4 felé választom, átfordítom, majd folyamatosan kevergetve (egy nagy villával), addig sütjük, amíg morzsákra esik szét.
Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.