Hozzávalók:
200 g búzadara
1 db tojás
1 ek cukor
2 dl tej
1 citromból nyert reszelt citromhéj
1 ek napraforgó olaj
1 csipet só
Tálaláshoz:
3 ek sárgabaracklekvár
2 csapott ek porcukor
*
Elkészítés:
Egy tálba öntjük a grízt, a citrom reszelt héját és a kristálycukrot, majd a tejjel jól összekeverjük.
Kb.
fél órára hűtőbe rakjuk, hogy a gríz megdagadjon.
Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját.
A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.
Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.
Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni (lapos fakanállal kockákra vágjuk), hogy kisebb darabok legyenek.
Arra ügyeljünk, hogy minden oldala megsüljön-piruljon a masszának.
Ahogy kevergetjük, apró darabokra törnek össze, és mindenhol jól megsülnek, pirulnak.
Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.