Hozzávalók:
Idén két változatban készítettem a csalamádét.
A második változat csupán annyiban különbözik a leírt recepttől, hogy abba nem került káposzta, hanem a többi hozzá valóból azzal az 1,5 kg-nyi mennyiséggel, arányosan elosztva több került leszelésre.
1,5 kg káposzta
1,5 kg paprika,
1,5 kg vöröshagyma,
1,5 kg zöld paradicsom vagy sárgarépa,
1,5 kg uborka,
40 dkg cukor,
7 dkg só,
3 dl 10%-os ecet,
1 mokkás kanál nátrium- benzoát,
1 mk borkén por
*
Elkészítés:
Legyalulom a hozzávalókat, belekeverem a fűszereket, tartósítókat. 1 napig állni hagyom, többször átkeverem.
Másnap üvegekbe rakom.
Mindegyiket 5 percre fejre állítom, majd visszafordítom, és végleges helyükre teszem a csalamádékat.
Aki szereti, tehet közé erős paprikát is.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Konyhaművész Kézvédős Szeletelő
10 l-es Giga Kelesztők
Konyhaművész Mérőkancsó
Mesterfogás Keverők