Hozzávalók:
1 vödör paprika kicsumázva kb. 4-5 kg
2 fej fehér káposzta
2-3 kg uborka
3-4 kg hagyma
1-2 zöld paradicsom
alapléhez:
8 liter víz
1 kg cukor
1 ü. 20%-os ecet
40 dkg só
3 tk. Na-benzonát
2 tk. borkénpor
egész bors
babérlevél ízlés szerint beleszórni
*
Elkészítés:
A zöldségeket jól megmosom. Én a paprikát kicsumáztam, mert így a gépbe könnyebb volt betenni szeletelni. Az összes zöldséget legyalulom, leszeletelem. Ekészítem az alaplevet, majd jól elkeverem és ráöntöm a zöldségekre. Nekem 16 literes vödör tele lett. Kicsit megnyomkodom fakanállal ahogy adagolom bele. Lefedem jól zárható tetővel. Hűvösebb, sötétebb helyen tárolom.
A szomszédom évek óta így készíti, bevált recept. Én idén készítettem először. Télen merek belőle és fogyasztható._