Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg uborka
1 kg paprika
1 kg hagyma
1 nagy fej káposzta
4 evőkanál só
4 l víz
4 dl 20 % ecet
30 dkg cukor
1 kiskanál egész feketebors
1 kiskanál koriandermag
1 tk őrölt kömény
1 kiskanál mustármag
néhány babérlevél
1 kk borkén
1 kk Na benzoát
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom és legyalulom. Egy nagyobb tálban összekeverem a sóval és lefedve 3 órán keresztül állni hagyom. Közben elkészítem a levet, a vizet a cukorral, ecettel, fűszerekkel felforralom, majd kihűtöm. Ha letelt a 3 óra, kinyomkodom a zöldségkeveréket (nem kell nagyon erősen!), csírátlanított üvegekbe teszem. Itt se nyomkodjuk túlzottan, mert különben megpuhul nagyon az állás során! Ráöntöm a levet és lezárom az üvegeket.Aki nem szereti a magokat benne át is szűrheti .Ez a recept 5 literes üveghez van/persze el lehet osztani kisebb üvegekbe is.
Amit mostanság megeszünk arra nem tettem tartósítót ,ő bemehet a hűtőbe. Ebből az adagból ha kis üvegekbe rakjuk ami 720 g –os . 6 db üveggel lett .