Hozzávalók:
3kg káposzta,3 kg uborka,2 kg paprika,1kg vöröshagyma(egyébként más zöldségfélével is megoldható,csak kg-ra legyen meg).80dkg cukor,3dl 20%-os ecet,14dkg só,3kávéskanál kénpor.1 teáskanál szalicil.
A káposztával töltött paprikához: 20 db
*
Elkészítés:
A zöldféléket legyaluljuk,összekeverjük a hozzávalókkal, állni hagyjuk 1 napig.Üvegekbe, vagy vödrökbe tesszük.
Légmentesen lezárjuk.
Káposztával töltött paprika elkészítése:Az ecetes vizet felforraljuk a cukorral, sóval, kihűtjük, beletesszük a szalicilt, alaposan elkeverjük.A paprikákat megtöltjük az enyhén lesózott, kinyomkodott káposztával.Ráöntjük a lét, másnap légmentesen lezárjuk.