Hozzávalók:
hozzávalók
4 kg UBORKA…
2 kg VÖRÖSHAGYMA…
2 kg.SÁRGA SZÍNŰ PAPRIKA…
2 kg ZÖLD SZÍNŰ PAPRIKA…
2 kg PIROS SZÍNŰ PAPRIKA….
2 db FEJES KÁPOSZTA..
.2 kg ZÖLD PARADICSOM..
1 kg.SÁRGARÉPA
fűszerek
2 kg cukor
30 dkg só
1 cs korainder
1 cs egész fekete bors
1 mustár mag
1 evőkanál borkén
1 evőkanál szódabikarbóna
egy maroknyi kapor
egészben három torma…kb 1cm széles és 8 cm hosszú
2 db cseresznyepaprika egészben
4 dl liter 10%-os ecet
2 dl forralt és lehűtött víz
*
Elkészítés:
a hozzá valókat jól megmossuk..majd meg tisztítjuk és uborka reszelőn mindent lereszelünk..
egy nagy műanyag tálba tesszük és a fűszerekkel összekeverjük
letakarjuk konyharuhával és 48 órán keresztül gyakran megkeverve érleljük.
ha kész kimosott tiszta üvegbe töltjük az üveg az üvegekben csavaros mintázatának aljáig…
ami levet engedett elosszuk az üvegekben és minden üveget feltöltünk olajjal óvatosan, hogy csak a a tetején maradjon ..jól lekötjük és kész…