Hozzávalók:
2 kg káposzta
1 kg szines húsú paprika
1 kg zöld paradicsom
1 kg uborka
( aki szereti lehet 1/2 kg hagyma )
10 dkg jódmentes só
1/2 liter ecet
40 dkg cukor
babérlevél
1 kiskanál borkén
szemes bors
lehet koreander mag +.mustármag
*
Elkészítés:
-a káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk
-a paprikát csíkokra vágjuk
-egy nagy edénybe tesszük
-rászorjuk a cukrot,+ sót + borként
-rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól összekeverjük
-24 órát állni hagyjuk
-másnap üvegekbe rakjuk ízlés szerinti
fűszerekkel majd felöntjük az engedett léből
-annival ,hogy jól ellepje a zöldségeket
-a kupakot az üvegekre csavarjuk és a kamra polcára helyezzük őket