Hozzávalók:
1 nagy fej kaposzta,5-6 paprika ( piros,sarga,zold szinekben),1-2 nagyfej hagyma,2-3 sargarepa, 5-6 nagyobb meretu savanyu uborka,1 csipos paprika ( elhagyhato), so,bors, Savanyusag leve: 2 nagy
*
Elkészítés:
A zoldsegeket tetszoleges meretre vagjuk es egy nagy talba teve lesozzuk,keves borssal megszorjuk es jol osszekeverjuk.Hagyjuk allni legalabb 1 orat,elkeszitjuk a salata levet. 2 liter vizet felforralunk,majd beizesitjuk mustarmaggal,baberlevellel,ecet es cukorral.mi edesen szeretjuk ezert mint az uborka salata leve ugy izesitem.Majd hagyom kihulni. Alevetol kinyomkodot es lesozott zoldsegeket , tiszta befottes uvegbe tesszuk es raontjuk a kihult leszurt salatalet.jol lezarjuk Hutoben lehutom es utana fogyaszthato is. Aki pikansan szereti az tehet bele 1 csipos paprikat is..