Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
3 kanál porcukor
egy csipet só
2-3 kanál tejföl
kevés tej
3 dkg élesztö
Töltelék
lekvár
tálaláskor
porcukor
*
Elkészítés:
-az élesztöt kevés tejjel felfutattjuk pici cukorral
-a vajat vagy margarint elmorzsoljuk a lisztel +a felfutatott élesztőval + só+ tejföl
-jól összegyúrjuk
ha kell egy pici tejet még lehet hozzá adni hogy jól nyújtható tésztát kapjunk
-nem kell pihentetni
-kinyújtjuk egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk
-közepébe lekvárt teszunk,ráhajtjuk egyik oldalát és a villával rögzitjük hogy ne folyjon ki belöle a lekvár
-sütöpapirral kibélelt tepsiben sorakoztatjuk
-felvert tojással megkenjük
előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütjük
-amikor kihült megszorjuk vaniliás porcukorral