Hozzávalók:
2 szelet kenyér
2,5 dkg vaj
1 csapott ek. liszt
1 dl tej
só
bors
szerecsendió
2 szelet milánói sonka
8 dkg edami sajt lereszelve
1 tojás
olaj a tojás sütéshez
*
Elkészítés:
A vajból, lisztből, tejből csinálok besamelmártást, ízesítem pici sóval, borssal, szerecsendióval. A kenyérszeleteket egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe teszem, elosztom rajtuk a mártást egyenlő arányban. Az egyik szeletre helyezem a sonkákat, erre szórom a reszelt sajt felét, ráhelyezem a másik szelet kenyeret, úgy, hogy mártásos oldal legyen felül, rászórom a sajt másik felét. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg az alja ropogós lesz. Közben sütök egy tükörtojás, amit a megsült szendvics tetejére helyezek, pici sóval és borssal megszórom.