Hozzávalók:
80 dkg liszt
2 egész tojás
1 kis doboz tejföl
1 ek. só
1 kk. cukor
1 dl olaj
1 (5 dkg) élesztő
2 dl tej
15 dkg margarin és 1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A tejben megfuttatjuk az élesztőt és beleteszünk egy kk. cukrot.
A többi hozzávalót – a margarin kivételével – beletesszük egy tálba és a végén hozzáadjuk az élesztős, cukros tejet, így együtt összedolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát 10 részre vágjuk és 10 gombócot formálunk belőlük. A 10 gombócot pihentetjük legalább fél óráig meleg helyen.
Miután megkeltek a gombócok, 2 részre osztjuk, így 5-5 gombóccal dolgozunk tovább. A gombócokat palacsinta formájúra nyújtjuk. Egy palacsinta formát megkenünk olvasztott (nem folyékony) margarinnal, majd a tetejére helyezünk egy újabb palacsintaformát. Ezt addig folytatjuk, míg az 5. gombócot is ráhelyezzük, az 5. gombóc tetejét már nem kenjük meg margarinnal, hanem így nyújtjuk ki egy nagy palacsintaformára. (Ha szükséges, kicsit lisztezzük a tetejét.)
Cikkelyekre vágjuk, belsejébe virslit, szalámifélét, sajtot ízlés szerint tehetünk, de akár töltelék nélkül is felsodorhatjuk a vékonyabb végétől kezdve a vastagabb felé haladva. Vajazott lisztezett tepsibe tesszük, tetejét tojással megkenjük és megszórhatjuk szezámmaggal is.