Hozzávalók:
A cordon bleu-höz:
4 vastagabb szelet karaj
4 szelet trappista sajt (érdemes kipróbálni mascarponéval is)
4 szelet sonka
a panírhoz liszt tojás, zsemlemorzsa,
só, őrölt bors,
olaj a sütéshez
A rakott krumplihoz:
1 kg krumpli
1 kis pohár tejföl
2 tojás
só
1 nagy ek liszt
vaj a sütőtálba
*
Elkészítés:
A krumplit sós vízben héjával feltesszük főni, mikor a villa könnyen megy bele meghűtjük, meghámozzuk.
A hússzeleteket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
Kés fonákjával megütögetjük, egy kicsit puhítva a rostokat.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd egyik felére 1 szelet sajtot, és 1 szelet sonkát teszünk rá.
A húst ráhajtjuk a tetejére, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Sütőtálat kivajazunk, a szeletekre vágott krumplit sorba rakjuk, és a tejfölből, felvet tojásból, sóból, lisztből kikavart mártással leöntjük.
Előmelegített sütőben először fólia alatt, később anélkül megsütjük.
Tálaláskor a már kissé meghűlt rakott krumpliból kockákat vágunk, majd mindenkinek egy cordon bleu-vel a tetején tálaljuk.
				
															
															

