Hozzávalók:
60 dkg átszitált liszt
10 dkg puha vaj
3 dl langyos tej
4 evőkanál cukor
2.5 dkg élesztő
1 tojás, csipet só
Töltelék
házi szilvalekvár + tejcsoki darabkák
tetejére 1 tojás felverve
*
Elkészítés:
1 dl tejben +1 kanál cukor az élesztőt felfuttatjuk
-a lisztet átszitáljuk elkeverjük a maradék cukorral +csipet só
-elmorzsoljuk benne a vajat + tojás + a maradék tejet
végül a felfutatott éleszrőt
-bedagasztjuk —letakarjuk és duplára kelesztjük
-a megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk
-egyenként kinyújtjuk hosszúkás ( nyelv ) alakura
-az alsó részét 3 egyenlő részre vágjuk—-ezt befonjuk
-felső részébe tesszük a tölteléket( 1 teáskanál szilvalekvárt + néhány darabka csokidarabkát)
-majd ezt a részét feltekerjük kifli formára
-a fonott részt körbetekerjük a kiflin
-a copf vége a kifli alján hagyjuk ,hogy sütés közben ne tudjon szétnyilni
-a kifliket tepsibe helyezzük sütőpapirra
-még hagyuk kelni 10-15 percet aztán felvert tojással lekenjük
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük szép aranybarnára