Cobbler *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Cobbler *

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg finomliszt
5 dkg nádcukor
0.5 csomag sütőpor
10 dkg vaj (hideg)
1.5 dl habtejszín
1 db tojás
1 csipet só
Gyümölcsös részhez:
1 kg magozott meggy
3 ek nádcukor
0.5 db vanília (kikapart magjai)
1 kávéskanál fahéj
2 evőkanál étkezési keményítő

*

Elkészítés:

A meggyet egy tálban összeforgatjuk a cukorral, a keményítővel és a fűszerekkel. Alaposan kivajazott sütőtálba rendezzük.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és kézzel elmorzsoljuk benne.
A tojást és a tejszínt összekeverjük, a száraz részhez adjuk, és fakanállal összedolgozzuk.
Két evőkanállal egyforma méretű kupacokat formálunk és beborítjuk a gyümölcs tetejét. Nem kell túl szorosan, valamennyire megnőnek a halmok a sütés közben, és guszta is, ha itt-ott kikandikál a gyümölcsös rész a tésztaréteg alól.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Langyosan tálaljuk, egy gombóc vaníliafagyi kíséretében vagy sodóval.
* Nem bonyolult desszert, és bármilyen gyümölccsel finom!

Cobbler *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cobbler *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!