Clarus torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Clarus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

32

Sütési / főzési idő (perc)

32

Nehézség

Clarus torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál víz
0.5 csomag sütőpor
Sárga krém:
1 csomag vaníliás puding
5 dl tej
4 evőkanál cukor
2 dkg vaj (vagy margarin)
Fehér krém:
250 gramm Mascarpone sajt
2 dl habtejszín
4-5 evőkanál porcukor
250 gramm erdei gyümölcs/fagyasztott/

*

Elkészítés:

A piskótához ketté választjuk a tojásokat,a hozzávalóit összekeverjük,a habbá vert tojásfehérjéket hozzáadjuk(nem verjük fel keménnyé!!!).Előmelegítettsütőben 170 fokon sütjük 15 percig,majd 130 fokon 5 percig.
A sárga krémet a hozzávalóival együtt megfőzzük keményre,és a 2 dkg vajat a végén beleolvasztjuk.
A fagyasztott gyümölcsöt rátesszük a piskótára,majd ráöntjük a forró krémet,hagyjuk megdermedni 2 óráig(hűtőben)
A fehér krémnél a habtejszínt felverjük keményre,és összekeverjük a cukrozott sajttal.Finoman bekenjük vele a torta minden oldalát,majd tetszés szerint díszítjük.

Clarus torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Clarus torta