Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához: 25-30 dkg cukor,6 tojás,1 citrom héja,és leve,20-25 dkg liszt,6 kanál forró víz,1 csomag sütőpor.
Citromkrémhez: 2 kocka
Tetejére díszítésként: 1 csomag
*
Elkészítés:
Elkészítés:A tojássárgákat a cukorral,a citrom levével 15 percig keverjük.
Ezután belekeverjük egyenként a 6 kanál forró vízet,amivel még 10 percig keverjük.
Hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat,beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,és végül két részletben a felvert kemény habot.Tűpróbáig sütjük!
Citromkrém:A vajat,és a cukrot habosra keverjük,és amikor már habos hozzáadjuk a citrom lereszelt héját,és levét.
A tortát 2-3 felé vágjuk,és ezzel a krémmel kívül belül megkenjük!
Francia drazséval díszítjük ,akár a képen látható módon!
Megjegyzés:Ez a torta születésnapra készült,és nagy meglepetés volt az ünnepeltnek!