Hozzávalók:
A krémhez:
Fél liter 20 %-os tejföl
fél liter habtejszín
2 darab nagy biocitrom
13 dkg. kristálycukor
1 csomag jófajta vaniliás cukor
2 csomag zselatin fix
Babapiskóta az oldalára és a rétegek közé
Díszítéshez:
Zöld és sárga citrom
citromfű levél
kandírozott citromkockák (ennek híján reszelt citromhéj)
*
Elkészítés:
A 28 cm.
-es torta forma alját szorosan kirakjuk babapiskótával.
A tortaforma oldalára csonkolt babapiskótákat állítunk fel úgy, hogy a vágott vége kerüljön alulra, Elkészítjük a krémet: Lereszeljük a citromok héját, kifacsarjuk, leszűrjük a levét.
Elkeverjük a tejföllel, cukorral, és hozzákeverjük az egyik csomag zselítin fixet.
A jól lehűtött habtejszint keményre verjük, s hozzáadjuk a másik csomag zselítin fixet.
Óvatosan, hogy ne törjön a hab, össszekeverjük a citromos tejföllel.
Elfelezzük a krémet, egyik felét egyenletesen eloszlatjuk a babapiskóta réteg tetején.
Erre egy sor babapiskótát rakunk, majd rá a krém másik fele, melyből azért díszítésnek is félreteszünk egy kicsit.
Ezt csillagcsővel szépen rámyomkodjuk a tetejére.
Fóliával lefedjük, s egy napig a hűtőben pihentetjük.
Másnap levesszük a fóliát, kiveszzük a tortaformából.
A két féle citromból vágott karikákkal, citromfűvel, kandírozott citromkockákkal, vagy reszelt citromhéjjal.
Ha igazán ünnepi tortát szeretnénk, akkor tálalás előtt előtt egy csínos szalaggal körbekötjük.
.