Hozzávalók:
12 db citrom (ez kb. 1,5 kg)
1 l víz
40 dkg méz vagy 1 kg nádcukor
1 cs. Haas Szörp tartósító
*
Elkészítés:
A citromokat megmossuk, és ha kezeletlen vagy méhviasszal kezelt, akkor a héját lereszeljük a Julienne szeletelőnkkel, majd cukorral váltakozva kis üvegekbe rakjuk. Süteményekbe, fagyiba, stb. használhatjuk.
A fehér héjat a TW Narancshámozóval leszedjük.
A megpucolt citromokat a gyümölcscentrifugával kipréseljük. Párszor kipörgetjük a rostos visszamaradt részt, hogy minél jobban kiadja a levet. Ezután még a rostokat beletesszük egy szűrőbe, és hagyjuk csepegni is.
Közben a vizet felfőzzük a mézzel, egy citrom leszelt héjával. Belekeverjük a tartósítót és hagyjuk teljesen kihűlni, majd leszűrjük, hogy a citrom héja ne maradjon benne.
Amikor a szirupunk hideg, belekeverjük a citromok levét.
A szirupról és a citromléről a habot távolítsuk el természetesen!!
Üvegekbe töltjük, lezárjuk és hűvös helyen tároljuk.