Hozzávalók:
30dkg liszt,3dkg zsír,3ek cukor,1 tojás,1/2cs szalalkáli,1dl langyos tej.
A krémhez: 20 dkg
A mázhoz: 1 tojásfehérje
*
Elkészítés:
A lisztet a zsírral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a tejben feloldott szalalkálit.Jól összegyúrjuk.3 részre osztjuk.Zsírozott lisztezett tepsi hátán 3 lapot sütünk.
Krém készítése:A vajat a porcukorral a citrom reszelt héjával habosra keverjük.A tejet főni tesszük.A lisztet kevés tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük.Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük,majd kihűtjük.Ezután összekeverjük a kikevert vajjal és a citrom levével,majd a lapokat megtöltjük.
Máz készítése:A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével nagyon sűrűre keverjük,a tésztára kenjük.Forróvizes késsel lehetőleg másnap szeleteljük.