Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
1 tojás, 15 dkg vaj 1 mokkáskanál szódabikarbóna 15 dkg porcukor 40 dkg liszt 2 dl tejföl
Hozzávalók a krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg vaj
5 dkg cukor
kb. 5 evőkanál baracklekvár a középső lap töltéséhez
Porcukor a felszeletelt sütemény tetejére
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.
Könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kell kapnunk.
4 cipóra osztjuk.
25 × 38 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 4 lapot sütünk, egymás után.
Világosra sütjük, kb.
12-15 perc alatt megsül 180°C-on.
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük.
A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük: Egy nagyobb téglalap alakú tálat kikészítünk, s erre rakjuk a tésztát.
1 lap, erre jön a krém fele, majd megint 1 lap, erre kenjük a lekvárt, megint 1 lap, erre kenjük a maradék krémet, majd az utolsó lapot is rátesszük.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy éjszakára.
Porcukorral megszórva tálaljuk.