Citrompite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

kohozsu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Citrompite

Citrompite

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Alaphoz:
25 dkg liszt
25 dkg jéghideg vaj
10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
csipet só
Krémhez:
4 tojás
2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
30 dkg cukor
1 tk sütőpor
5 dkg liszt
csipet só
egy kis limoncello -opcionális

*

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.
A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és a reszelt citromhéjat. Kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állaga legyen.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a morzsát. Kézzel lenyomkodjuk, hogy tömör réteget kapjunk. Betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 percig sütjük, amíg világosra nem sül.
A krémhez kikeverjük a tojást a cukorral, amíg fehér nem lesz, hozzáadjuk a citromlevet, héjat, lisztet, sütőport, sót, likőrt, és csomómentesre keverjük. A megsült tésztára öntjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, ill. amíg a krém meg nem szilárdul. (Ha nagyon sül a teteje, takarjuk le alufóliával!)
Teljesen kihűtjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok:
170°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
26 cm

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Citrompite