Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
9 dkg margarin
2 ek kakaópor
3 ek cukor
tej
50 dkg túró
5 dl tejszín
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 cs zselatin fix
3 citrom héja és leve
*
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverjük a 2 ek kakaóporral, 3 ek cukorral, az olvasztott margarinnal és annyi tejjel, hogy szépen összeálljon. Kerek (nagy) tortaforma aljába nyomkodjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a citromok levével és reszelt héjával (vigyázni kell, hogy csak a sárga rész kerüljön bele, a fehér ne, inkább maradjon rajta a citromon valamennyi sárga rész, de a fehéret ne reszeljük bele, mert megkeseríti a krémet), robotgéppel elkezdjük keverni, majd hozzáadjuk a zselatin fixeket és még egy percit keverjük. A végén hozzáadjuk a porcukrot és még kb. két percig keverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt is, simára dolgozzuk, és a keksztészta tetejére öntjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.