Hozzávalók:
Hozzávalók
15 dkg liszt,16dkg cukor, 12 dkg puha vaj, 3 db tojás, 1 db citromhéja és leve, ½ csomag sütőpor, 30 dkg szeder, 1 tk vanília kivonat, 2 ek porcukor,
*
Elkészítés:
Elkészítése: Először kivajazunk egy kerek pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel.
A puha vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, majd hozzáadjuk a citromlevet is, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
A kész masszát beleterítjük az előkészített formába, majd a tetejét sűrűn kirakjuk a megmosott és lecsepegtetett szederszemekkel, és egyenletesen meghintjük a tetejét porcukorral.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül, a tetejére szórt porcukor finoman rá karamellizálódik, ettől még finomabb lesz a végeredmény.