Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
7,5 dkg nádcukor
csipetnyi só
1 tojás
10 dkg hideg vaj felkockázva
reszelt citromhéj
3 ek frissen facsart citromlé
Tetejére:
néhány kocka étcsokoládé és fehér csokoládé
2 ek étolaj
*
Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat osszegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára a hutobe tesszuk. Kozben a sutot 180 fokra elomelegítjuk.
Kézzel kis rudakat formálunk belole, és sutopapírral bélelt tepsiben 10-12 perc alatt megsutjuk.
Goz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, amelyet 1 ek étolajjal elkeverunk. Majd egy másik habustben is felolvasztjuk a fehér csokoládét, amelybe 1 ek étolajat keverunk. Elobb az étcsokoládét, majd a fehér csokit csurgatjuk rá a rudakra.
Megjegyzés: Étcsokoládé helyett használhatunk tejcsokit is.