Hozzávalók:
1 db közepes vöröshagyma
2 ek olaj
25 dkg csirkemellfilé
1,2 liter tyúkhúsleves (leveskockából is jó)
3 ek rizs
3 db tojás
1 db citrom leve
2 dl görög joghurt
½ mk őrölt fehér bors
½ csokor petrezselyem
½ mk chilipehely
*
Elkészítés:
Egy kevés a görög ízvilágból!
Nagyon finom, ajánlom mindenkinek!
A finomra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és együtt pirítjuk néhány percig.
Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, majd fedő alatt, takaréklángon főzzük kb.
20 percig, amíg a hús megfő, és a rizs megpuhul.
A tojásokat villával felverjük, megborsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, a joghurtot, 2 dl forró levest, majd folyamatosan kevergetve a leveshez öntjük, és közepes lángon, néha megkeverve, 5 percig főzzük.
A tojást a citromlé össze fogja kapni, de ez nem baj, ilyennek kell lennie.
Tálaláskor meghintjük a felaprított petrezselyemmel, esetleg egy kevés chili pehellyel.