Hozzávalók:
1 citrom reszelt héja
5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg sütőporos liszt
1 ek forró víz
porcukor
2 tojássárga
1 citrom
10 dkg vaj
10 dkg cukor
*
Elkészítés:
Előmelegitjük a sütőt 200 fokra.
A víz kivételével a piskóta hozzávalókat egy nagy tálban elektromos habverővel 1percig keverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe átöntjük a tésztamasszát, elsimítjuk. és 8-10 percig sütjük (sütés közben nem szabad kinyitni a sütőajtót!).
Kiveszzük a sütőből, és 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és letakarjuk további 5 percre egy nedves konyharuhával, majd felcsavarjuk a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.
A citromkrém elég időigényes:
Gőz felett (lábosban is meg lehet próbálni) sűrűsitjük a 2 tojássárgáját, 1 citrom levét,és héját, 10 dkg vajat és 10 dkg cukrot.
Rákenjük a tésztára és felcsavarjuk.
Jó étvágyat kivánok!