Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
fél mokkáskanál szódabikarbóna
Amíg sül a torta, elkészítjük a citromos-
mascarponés krémet:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál cukor
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
*
Elkészítés:
Elkészítése: 6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk.
A citromos-mascarpónekrém elkészítése: A mascarp o n é t, a cukrot és a citrom héját és a levét gépi habverővel jól elkeverem.
De akár villával is lehet.
Külön magasabb falú tálba felverem a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórom, s azzal még kicsit verem, majd a citromos-mascarponés krémet és a tejszínt együtt tovább verem, míg az egész jó kemény lesz.
Ezt kb.
1 órára hűtőbe rakom, majd megtöltöm vele a piskó tát, amit előtte 2 fel é vágtam.
.
.
.
Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakom pár órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.
Én szinte mindig előző nap délután megsütöm a tortát, kidíszítem, s másnap szeleteljük és ehetjük is.