Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
6 dkg olvasztott zsír,
1 egész tojás,
1dkg szalagálé 1 dl langyos tejben áztatva
Krém:
1 l tej
25 dkg cukor
3 tojássárgája
10 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
*
Elkészítés:
Új Hullám Tálkában felfuttatjuk egy kis langyos tejben a szalagálét.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az Új Hullám 2l-es tálban. 3 részre osztjuk, Gyúrólapon vékonyra kinyújtjuk a TW Nyújtóval. Szilikon Sütőlapon világosra sütjük.
A krémhez fél liter tejet felteszünk forrni a 2,8l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Fél literbe pedig teszünk 25 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 10 dkg lisztet. Jól kikeverjük a Konyhai Mindenttudóban a keverőkar betéttel.
A forralt tejhez öntjük, és krém keménységűre főzzük.
A tojásfehérjéből habot verünk a Gyorskeverőben.
Mikor a krém kissé kihűlt beletesszük a habot, egy vaníliáscukrot, a Konyhaművész Reszelővel belereszeljük a citrom héját, hagyjuk teljesen kihűlni, és megtöltjük a lapokat.
Bőségesen porcukrozzuk a tetejét az Új Hullám porcukorszóróval vagy Konyhaművész Univerzális Szóróval.
Másnap szeleteljük, mikor a lapok már megpuhultak. A TW Sajtszeletelő Késsel nagyon szépen tudjuk szeletelni, mivel a kialakítása olyan, hogy nem ragad hozzá semmi.
Javasolt Tupperware termékek:
Új Hullám tál 2l-es
Konyhaművész Mérőkancsó 0,5l-es és 1l-es
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1l-es és 2,8l-es
Konyhai Mindenttudó
Gyorskeverő
Gyúrólap
Nyújtó
Szilikon Sütőlapok
Konyhaművész Reszelő Citromreszelő betéttel
Mesterfogás Szilikon Keverő
Új Hullám tálkák
TW Sajtszeletelő Kés
Új Hullám porcukorszóró vagy Konyhaművész Univerzális Szóró