Citromos kevert habos sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Citromos kevert habos sütemény

Citromos kevert habos sütemény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
a tésztához: 6 tojás

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig  kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg vajat belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.
Egy 28×32 cm méretű  magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben  sütőben 160 fok  kb. 25 percig sütjük.
Közben a habalapot előre hűtött állapotából jól felverjük .
Majd  a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Ezt a citromos cukrot óvatosan hozzákeverjük a habhoz .Ha kihült a tésztánk egyenletesen  elkenjük, rajta a habot .Hűtőbe tesszük és tálaláskor vizes késsel vágjuk .Tetejét díszithetjük is kedvünk szerint .
Én kandírozott citrom és lime díszítettem .

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Citromos kevert habos sütemény