Hozzávalók:
5 tojásos, kerek piskóta
25 dkg áttört túró
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom
2 dl tej
2 ek. búzadara
2 ek. kakaópor
*
Elkészítés:
5 tojásból sütök egy kerek piskótát a szokásos módon. A vajat vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a 2 dl tejben sűrűre főzött búzadarát, lehűtve. Majd az áttört túrót, amibe belereszelem a citrom héját és keverek bele 1cs. vaníliás cukrot. Az egészet kettéveszem, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. A kakaós rész egy kicsit több, mert az jön az oldalára is. A piskótát kettévágom, középre töltöm a kakaós túrókrémet ráteszem a másik felét és az oldalát is bevonom. A tetejére teszem a fehér túrókrémet és díszítésnek a meghámozott, felszeletelt citromot.