Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filét
2 doboz natúr joghurt
2 citrom reszelt héja
só ,bor
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 dl kölest
+ só
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kókuszolaj
1 doboz konzerv csicseriborsót,
1 csokor petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A csirkemell filét tetszőleges darabokra, szeletekre vágom 2 doboz natúr joghurt 2 citrom reszelt héja só, bor 1 gerezd reszelt fokhagyma A fűszereket, izésítőket a joghurthoz keverem és bele teszem a csirkemell szeleteket.
Összeforgatom hogy a húsra mindenhova jusson a pácból Hűtőbe teszem 1-2 órát.
A köret két részből áll.
1 dl kölest 3 dl vízben + só, megfőzök.
A másik részhez e kisebb vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát felaprítok.
2 evőkanál kókuszolajon megpárolom.
Hozzáadok 1 doboz konzerv csicseriborsót, melyet előzőleg leöblítettem.
Jól átpirítom.
Közben egy csokor petrezselyemzöldet felaprítok.
A csicseriborsóhoz hozzákeverem a kölest és az apróra vágott petrezselymet.
Most már ismét foglalkozom a hússal.
2 evőkanál kókuszzsíron elkezdem sütni őket.
Bár a joghurt miatt, amit persze szépen rákanalazok, ettől lesz nagyon finom omlós, inkább párolódni fog.
Így a sütési idő egy kicsit hosszabb mint máskor.