Hozzávalók:
2 db ostyalap
20 dkg szögletes háztartási keksz
4 tojás
10 dkg vaj vagy margarin
1 citrom
35 dkg cukor
csokoládéreszelék
1 dl feketekávé
A képen látható mennyiség dupla adag.
*
Elkészítés:
A tojássárgáját 12 dkg cukorral elkeverjük, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük.Ha kész, hozzáadjuk a citromlevet, a citrom reszelt héját, hűlni hagyjuk.Külön kikeverjük a vajat 8 dkg porcukorral,majd a kihűlt krémmel összekeverjük.Két egyenlő részre osztjuk.
A kekszet mefforgatjuk a kávéban, szikkadni hagyjuk.
Legalulra kerül 1 ostyalap, rá a krém fele, arra a keksz, majd a krém másik fele.Ráhelyezzük a tetejére a második ostyalapot.
Hab: A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a 4X3 evőkanál cukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük, rákenjük az ostyalapra.Meghintjük csokireszelékkel.