CITROMOS FOKHAGYMALEVES, ROPOGÓS BELEVALÓKKAL

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

azŐrültSzakács

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

32

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 fej fokhagyma
30 dkg gomba
2 p.natur joghurt
3 ek.étkezési keményítő
1/2 db citrom
1 pár virsli
1 ek. cukor
friss oregánó
bors,só
zsemlemorzsa
olívaolaj

*

Elkészítés:

A megtisztított gombákat apróra vágjuk, de pár darab (3-4) kalapját sze­letelve félre tesszük. Egy kevés olajon sóval, borssal megpároljuk az apróra vágott gombát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fél citrom levét. Fel­öntjük egy liter vízzel és jól összeforraljuk. A joghurtokat alaposan elkeverjük az étkezési keményítővel; a forró léből pár kanállal hozzá­teszünk ­azaz hőkiegyenlítést végzünk­, és a levest besűrítjük. Az utolsó pillanatban oregánóval ízesítjük és egy evőkanál cukrot is dobunk hozzá és a levesünket készre főzzük.
A szeletelt gombákat megsózzuk és a felkarikázott virslivel együtt zsemlemorzsába forgatjuk illetve kissé belenyomkodjuk, és forró olajban megpirítjuk őket. Tálaláskor a virslikarikákat és a gombaszeleteket a leves tetejére halmozzuk, oregánó levélkékkel díszítjük.

CITROMOS FOKHAGYMALEVES, ROPOGÓS BELEVALÓKKAL