Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
3 dl langyos tej
1 kocka élesztő
6 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás
1 csomag citrom izű pudingpor
1 csomag eper izű pudingpor
3 EK kakaó
pici sárga és piros ételfesték – el is hagyható
1 tojás sárgája a lekenéshez
*
Elkészítés:
2 dc langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Kelesztőtálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, olvasztott vajat , 1 egész tojást , a felfuttatott élesztőt és maradék 1 dc tejet. Bedagasztjuk és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, deszkára boritjuk, 3 felé osztjuk a tésztát és szinezzük. Az egyik gobócba beledolgozzuk a citromos pudinport , a másik gombócba az epres pudingport a harnadikba pedig a 3 EK kakaót. Átgyúrjuk és 1O percig letakarva kelni hagyjuk. 1O perc után hosszú csikokat sodrunk belőlük, összefonjuk és olajozott-lisztezett tortaformába tesszük. Tetejét lekenjük tojáassárgájával. 18O fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hideg vizzel átkenjük a tetejét és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Tejjel, kakaóval fogyasztva nagyon finom.


