Hozzávalók:
A mártáshoz:
4 csirkecomb
só
bors
citromlé
liszt
leveskocka
1 kis fej hagyma
olaj
petrezselyemzöldje
1kanál ételkeményítő vagy liszt
A gombóchoz:
1,5 kg krumpli
1 hagyma
1 szelet kenyér
petrezselyem zöld
majoránna
4 tojás
1 kiskanál só
örölt bors
18 dkg kenyérmorzsa
20 dkg liszt
*
Elkészítés:
Mártás:
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom.
Gombóc:
A krumplit héjábanmegfőzöm meghámozom krumplitörőn átnyomom és hülni teszem.
A hagymát lereszelem vagy apróra vágom és megdinsztelem( hülni teszem)
A kenyeret beáztatom .
Mikor minden kihült a hozzávalókat jól összedolgozom,gombócokat formázok és sós vízben kifőzöm
Én mindig eggyet kipróbálok ha túl lágy teszek még bele kenyérmorzsát
.Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor készen vannak.
Köretnek nagyon finom mártások szószok mellé .