Hozzávalók:
Krumpligombóchoz:
1 kg főtt krumpli
só
3 tojás
liszt
petrezselyemzöldje
ételizesitő
Mártáshoz:
4 csirkecomb
só
bors
1 hagyma
1 citrom
liszt húsleveskocka
olaj
petrezselyemzöldje
1kanál liszt
*
Elkészítés:
A fött krumplit összetörjük.és sózzuk,beletesszünk petrezselyemzöldet ételizesitőt majd annyi liszttel keverjük össze, hogy olyan masszát kapjunk, ami nem esik szét. Közepes méretű gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük. (ez nem fogy el egyszerre ami marad felolvasztott vajjal meglocsolom és lefagyasztom mikor fogyasztani szeretném gőz fölött melegitem vagy mikróban)(elöző este kiveszem a fagyról)
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (izlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen higan szereti) izlés szerint sózom borsozom
A krupligombócokkal tálalom!!!!