Hozzávalók:
4-5 db csirke felsőcomb, olyan 60 dkg legyen, vagy mell
1,5 dl fehér vagy rose bor
1 kisebb citrom
1 ek liszt
1 dl tejföl
só
bors
majoránna
*
Elkészítés:
Előmelegítek egy 24 cm-es, 2,5 l-es AMC edényt a visiotherm első piros jelzéséig. Közben a combokat megmosom, bőrüket lehúzom, kicsontozom és csíkokra vágom. A felmelegedett edényben minden oldalukon átpirítom. Fűszerezem, ráteszem a fedőt és kb 5 perc alatt puhára párolom.
Közben a ctromot megmosom, kevés héját reszelek, félreteszem. A lisztet elkeverem a tejföllel, és a citrom levével.
Amikor a hús puha, először a citrom reszelt héját szórom rá, de ez ne legyen sok, majd felengedem a borral, kicsit összeforralom. Ráöntöm a lisztes, citromos tejfölt, kb. 5 percig fedő alatt összefőzöm.
Sült hasábburgonyával tálalom, de szerintem rizs is illik hozzá.
Nagyon finom, könnyű pecsenye.