Hozzávalók:
1 kg. tengeri halfilé (fagyasztott)
1 db citrom leve,
kevés só,
frissen őrölt bors ízlés szerint,
1 kanál mustár,
2 kanál tejföl, vagy főzőtejszín,
néhány gerezd fokhagyma,
1 dl száraz rozé bor.
*
Elkészítés:
A halfiléket megsóztam, citrom levével beitattam, és hosszabb ideig állni hagytam.
Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá.
Forró olajba néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig sütöttem a halszeleteket, közben 1 dl száraz rozé bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek papírtörlőre szedtem, és leitattam a zsiradékot.
Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére 1 kanál mustárt, és 2 kanál tejfölt, kevés citromlevet öntve, összeforraltam.
( elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is) A közben elkészült vajas krumplipürével, és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.
Ez a recept is megtalálható blogformájában, több képpel : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/12/citromos-borsos-halfile.
html